Cele mai periculoase drumuri pentru motociclisti

Ca este o adevarata aventura sa calatoresti pe drumurile din Romania, asta este un lucru deja stiut! Dar mai periculos este, din nefericire, sa fii motociclist prin “jungla” rutiera din tara noastra, atat in orase, cat si in afara acestora.

Fie infrastructura slaba – drumuri proaste sau insuficient semnalizate, dar si atitudinea lipsita de maniere a unor conducatori auto care nutresc o aversiune nejustificata fata de ceilalti participanti la trafic, creand o stare de tensiune si indignare tuturor.

Iata deci motivul pentru care se produc de multe ori accidente rutiere grave in care motociclistii sunt victimele ce au cel mai mult de suferit, motiv pentru care ne-am gandit sa le venim in ajutor publicand cele mai periculoase intersectii, drumuri din Romania. Avocat Valentina Priboi, mereu pe fuga in drumurile pe care le face spre rezolvarea cazurilor victimelor accidentelor rutiere ce solicita despagubiri RCA, a surprins cateva din cele mai periculoase trasee din tara:

  1. Drumul national DN 21 ce leaga orasul Calarasi de Slobozia – desi strabate doar zona de campie si este un drum drept, este o ruta care parca indeamna la viteza iar riscul devine, evident, unul major, depasirile se efectueaza riscant de multe ori, in plus mai apar deseori utilaje agricole care surprind soferii vitzomani siliti sa franeze brusc.
  2. Drumul european E85 sau “drumul mortii” ce leaga Bucurestiul de Moldova – Buau, Focsani, Bacau, Suceava este intr-adevar unul din cele mai periculoase drumuri; pentru orice motociclist este o provocare sa te strecori pe ingustimea soselei cu o banda si jumatate!
  3. DN1D – Brasov – Buzau, prin Intorsura Buzaului este un drum sinuos, destul de periculos pentru iubitorii de motociclete.
  4. Intersectia strazii Traian cu Calea Calarasilor din Bucuresti am remarcat ca este o intersectie ce provoaca neplaceri motociclistilor din cauza liniilor de tramvai deteriorate de vreme ce trebuie “escaladate” cu mare atentie
  5. Intersectia strazii Gheorghe Baritiu din Craiova, cu Bulevardul Carol I, la iesirea din pasajul Universitatii, este o zona in care se produc multe accidente rutiere in care motociclistii, din nefericire, cad victime.
  6. In Bucuresti, strada Mitropolit Dosoftei, in drum spre Calea Serban Voda, spre Tineretului, este o intersectie greu de abordat, atat pentru motociclete, cat si pentru autoturisme, deoarece Calea Serban Voda este drumul cu prioritate si fiecare sens are cate doua benzi de circulatie, plus doua linii de tramvai!

Vom reveni si cu alte locatii periculoase pentru a va tine la curent intotdeauna!