Care este despagubirea RCA pe care o pot obtine cel mai repede rudele decedatului in caz de accident rutier cu deces?

In situatia nefericita a unui accident auto in urma caruia a rezultat decesul unei persoane iar familia defunctului este indreptatita sa obtina despagubiri si are si nevoie urgenta de bani, cea mai rapida cale este ce a a acceptarii cailor amiabile, evitarea judecatii in fata instantei.

Avocat Valentina Priboi, despagubiri RCA accidente rutiere cu deces sau vatamari

Ca exemplu, intr-unul din cazurile recente de obtinere de despagubiri RCA pe care Priboi si Asociatii le-a preluat, o parte din fratii decedatului au acceptat oferta primita din partea asiguratorului RCA al soferului vinovat si au primit banii in mai putin de 2 luni de la producerea accidentului. Restul fratilor nu au acceptat sumele pe cale amiabila considerandu-le prea mici si au solicitat sa ii reprezentam in fata instantei de judecata unde am avut castig de cauza. Astfel, au obtinut dupa mai mult de un an si jumatate sume cu circa 10% – 15% mai mari decat fratii lor care acceptasera oferta pe cale amiabila din partea asiguratorului RCA al vinovatului accidentului rutier.

Echipa Priboi si Asociatii ne-a declarat ca acceptarea procedurilor necontencioase presupune obtinerea unor sume de cele mai multe ori indestulatoare, fara a mai apela la instanta de judecata. Fireste, calea amiabila este mai rapida dar si sumele sunt ceva mai mici decat cele pe care le-ar putea obtine rudele decedatului, insa celeritatea, rapiditatea rezultatelor este semnificativa: se evita un proces cu cel putin 4-5 termene, audiere de martori, administrare de probatorii, expertize auto interminabile.

Alegerea este a dumneavoastra, in functie de cat de tare presat sunteti de timp, situatia financiara, etc.